Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lax, sötpotatis och kokosgrädde sveps in förvällda bananblad. Bananblad är inte alltid lätta att få tag i men asiatiska affärer kan ha dem frysta till försäljning. De är inte särskilt dyra och är även roliga att duka med.
Koka upp en stor kastrull med vatten. Skölj bananbladen och klipp i sex stora portionsbitar, som räcker att slå in fisken och potatisen i.
Sjud bladen, ett eller två åt gången, i 5 minuter. Tag upp och kyl ned bladen i kallt vatten.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala sötpotatisen och skär i ganska små munsbitar. Fördela potatis och lax mitt på de sex bladbitarna. Skeda över kokosmjölk och strö över lite paprikapulver, salt och peppar. Vik ihop paketen och förslut med tandpetare.
Lägg på en plåt och ställ in i ugnen, 180 grader, i 20 minuter. Låt vila innan du öppnar paketen och serverar.
Recept från Mitt kök