Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax i bananpaket

Lax, sötpotatis och kokosgrädde sveps in förvällda bananblad. Bananblad är inte alltid lätta att få tag i men asiatiska affärer kan ha dem frysta till försäljning. De är inte särskilt dyra och är även roliga att duka med.

Lax i bananpaketLax i bananpaketLax i bananpaket
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 23bananblad
  • 6laxfilé- à 120-130 g
  • 2sötpotatisar
  • 1,5 dlkokosgrädde- (coconut cream)
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Skölj bananbladen och klipp i sex stora portionsbitar, som räcker att slå in fisken och potatisen i.

  2. Sjud bladen, ett eller två åt gången, i 5 minuter. Tag upp och kyl ned bladen i kallt vatten.

  3. Sätt ugnen på 180 grader.

  4. Skala sötpotatisen och skär i ganska små munsbitar. Fördela potatis och lax mitt på de sex bladbitarna. Skeda över kokosmjölk och strö över lite paprikapulver, salt och peppar. Vik ihop paketen och förslut med tandpetare.

  5. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen, 180 grader, i 20 minuter. Låt vila innan du öppnar paketen och serverar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök