Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrik och frisk gravad lax som passar fint till en sallad. Servera med en klassisk gravlaxsås som smaksatts med en lite worcestershiresås, soja och farinsocker. Eller smaksätt gräddfil med wasabipasta och servera till laxen.
Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen.
Blanda citrusskal, citrussaft och ingefära.
Lägg laxen i en påse och gnid in laxen med citrus- och ingefärsblandningen och förslut påsen.
Lägg laxen i kylen i cirka 2 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.
Skrapa bort kryddorna från laxen och skiva den i tunna skivor.
Recept från Mitt kök