Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax gravad med citrus & ingefära


Smakrik och frisk gravad lax som passar fint till en sallad. Servera­ med en klassisk gravlaxsås­ som smaksatts­ med en lite worcestershiresås,­ soja och farinsocker. Eller smaksätt gräddfil med wasabipasta och servera till laxen.

Lax gravad med citrus & ingefära

Lax gravad med citrus & ingefära

Lax gravad med citrus & ingefära

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- mittenbit med skinnet kvar (fryst i minst 2 dygn därefter tinad)
  • 3 msksocker
  • 3 msksalt
  • 2 tskvitpeppar- grovstött
  • 0,5citron- rivet skal och saft
  • 0,5lime- saften
  • 2 mskingefära- riven färsk
  • 0,5apelsin- rivet skal och saft


Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen.

  2. Blanda citrusskal, citrussaft och ingefära.

  3. Lägg laxen i en påse och gnid in laxen med citrus- och ingefärsblandningen­ och förslut påsen.

  4. Lägg laxen i kylen i cirka 2 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.

  5. Skrapa bort kryddorna från laxen och skiva den i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök