Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax & chips med pepparrotskräm

De här enkla och smaskiga tilltuggen kan förberedas i god tid och bara läggas ihop före serveringen. Vänta dock med att lägga ihop tilltuggen tills gästerna kommer så att chipsen inte förlorar sin krispighet.

Lax & chips med pepparrotskräm
Lax & chips med pepparrotskräm
Lax & chips med pepparrotskräm
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1824potatischips
  • 100 glax- gravad, rimmad eller kallrökt
  • 45 mskcrème fraiche
  • 45 mskpepparrotsvisp
  • 1 knipparädisor
  • 0,5citron- finstrimlat skal
  • örtblad- färska
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Lägg ut chipsen på ett serveringsfat.

  2. Dela laxen i små bitar. Rör ihop crème fraiche och pepparrotsvisp.

  3. Ansa och skär rädisor i tunna skivor, lägg dem i en skål med kallt vatten.

  4. Toppa chipsen med lax. Klicka över crème fraiche- och pepparrotsblandning.

  5. Garnera med rädisor, citronskal och örtblad. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök