Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lavendelskorpor

Klassiska mandelskorpor kan smaksättas med lavendel.

Lavendelskorpor
Lavendelskorpor
Lavendelskorpor

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 msklavendelblommor- torkade
  • 100 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1ägg- stort
  • 1äggvita- till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.

  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget.

  3. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.

  4. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt minst 30 min.

Vad tyckte du om receptet?