Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lavendellemonad

Recept på lavendellemonad. Blommorna ger en underbar smak och en härligt lilarosa färg till lemonaden. Servera väl kyld som den är eller toppa med mousserande vin. 

LavendellemonadLavendellemonadLavendellemonad
Recept på lavendellemonad. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dllavendelblommor- torkade
  • 1 lvatten- + 2,5 liter
  • 6 dlströsocker
  • 6 dlcitron- pressad

Tillbehör

  • 1 listärningar
  • 1citron- ekologisk
  • 2 flaskormousserande rosévin- (à 75 cl), ev

Gör så här

  1. Lägg lavendeln i en skål. Koka upp 1 liter vatten och häll över. Låt dra ca 10 min och sila bort blommorna. Tillsätt socker och citronsaft i den varma lagen, rör om och låt kallna. 

  2. Späd lemonaden med 2 ½ liter vatten och rör om. Häll upp lemonaden i en kanna och tillsätt is. 

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg skivorna i lemonaden. Fördela i glas och toppa eventuellt med mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?