Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett, potatis & dillfärskost

Recept på lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett med fröpotatis och dillfärskost. Torkad lavendel kan man hitta i hälsokostbutiker, saluhallar och kryddbodar.

Lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett, potatis & dillfärskostLavendel- och salvia­marinerade kycklingspett, potatis & dillfärskostLavendel- och salvia­marinerade kycklingspett, potatis & dillfärskost

Ingredienser

  • 1,2 kgkycklingfilé
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 msklavendel- hackad (blad och blommor)
  • 2 tsksalvia- hackad
  • 1 dlolivolja
  • 1 msksalt

Dillfärskost

  • 1 lfilmjölk
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tsksalt

Potatis

  • 1,2 kgfärskpotatisar- små
  • 2 tskdillfrön
  • 2 tskfänkålsfrön
  • 2 tskkummin- hel
  • 1 mskhavssalt- grovt
  • 0,5 dlolivolja

Sallad

  • 1 mskflädersaft- konc
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 250 gkörsbärstomater
  • 3avokador
  • 250 gsalladskott- blandade
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Dillfärskost: Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i det oöppnade filmjölkspaketet. Sjud filmjölkspaketet ca 45 min. Öppna varsamt och häll filmjölken  i en silduk eller kaffefilter. Låt stå i kylskåpet ca 12 timmar.

  2. Mixa crème fraiche och dill slätt. Blanda med färskostmassa och salt. Låt osten stå i kylskåpet ca 1 timme före servering.

  3. Kyckling: Tärna kycklingfiléerna och trä upp på grillspett. Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök, lavendel, salvia och olivolja. Häll blandningen över kycklingen och marinera i kylskåpet ca 1 timme.

  4. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och låt den rinna av. Vänd potatisen i kryddor, salt och olivolja i en stor ugnssäker form. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 30 min.

    fröpotatis

  5. Sallad: Blanda flädersaft, citronsaft och olja till salladen. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar. Blanda tomat och avokado med dressingen.

  6. Salta och grilla kycklingspetten 8-10 min runt om tills kycklingen är genomstekt och har fin färg.

    Lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett

  7. Blanda ner salladsskotten i salladen. Krydda med flingsalt. Servera kycklingspetten med fröpotatis, dillfärskost och sallad.

Vad tyckte du om receptet?