Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lavasaltgravad torskrygg med bläckfisk, spenat och beurre blanc. Algsallad finns att köpa färdig i välsorterade livsmedelsbutiker.
Skär torsken i tolv bitar. Blanda lavasalt, socker och peppar. Vänd torskbitarna i blandningen och lägg dem i en plastpåse. Lägg -fisken i kylen ca 12 timmar.
Beurre blanc: Skär smöret i kuber. Skala och finhacka löken. Koka lök, vin och vinäger i en kastrull tills ungefär 1/2 dl av vätskan återstår. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret i omgångar under kraftig vispning. Krydda såsen med salt. Mixa slät med mixerstav.
Bläckfisk: Skär bläckfisken i bitar och koka dem i lättsaltat -vatten ca 20 min. Låt rinna av.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
Spenat: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör ca 2 min. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare ca 30 sekunder. Krydda med salt och peppar.
Torka torskbitarna på en bit hushållspapper. Stek dem hastigt runt om i smör. Stek bläckfisken i smör ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
Fördela torsk, bläckfisk och pasta på tallrikar. Garnera med algsallad, dill och shiso. Värm såsen försiktigt och häll i oljan så att såsen ”spricker”. Häll sås runt om och servera genast.
Lavasalt är havssalt som färgats svart med aktivt kol för att likna lava. Finns att köpa i välsorterade delikatess- och livsmedelsbutiker.