Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättyoghurt med körsbär & hampamüsli

Perfekt frukostmat för dig som upptäckt dash-dieten! Antingen blandar du bara nötter, frön och gryn till en fiberrik müsli. Eller så rostar du müslin i ugn med lite olja och honung.

Lättyoghurt med körsbär & hampamüsliLättyoghurt med körsbär & hampamüsliLättyoghurt med körsbär & hampamüsli
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hampamüsli

  • 0,5 dlhampafrön
  • 0,5 dlvalnötter- grovt hackade
  • 0,5 dlpumpafrön
  • 1 dlfiberhavregryn
  • 0,5 dlsolrosfrön

Rostad hampamüsli

  • 1 mskrapsolja- neutral
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 4 dllättyoghurt
  • 2 dlkörsbär- urkärnade
  • 1äpple
  • 8fullkornsskorpor
  • 4 tsksmör
  • 8mager ost- 17 % fetthalt

Gör så här

  1. Rostad hampamüsli: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Strö ut alla frön, gryn och nötter på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Ringla över oljan och honungen och vänd runt.

  4. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden. Håll koll mot slutet, müslin ska vara gyllenbrun.

  5. Ta ut plåten och låt svalna.

  6. Servering: Lägg upp yoghurten i skålar, fördela körsbären ovanpå. Strö över müslin, 3⁄4 dl per portion.

  7. Servera äpple och fullkornsskorpa med ost till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök