Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättstuvad färskpotatis med spenat

Recept på stuvad färskpotatis med spenat. Har du ingen spenat kan den ersättas med hackade örter, till exempel dill, persilja eller gräslök.

Lättstuvad färskpotatis med spenat
Lättstuvad färskpotatis med spenat
Lättstuvad färskpotatis med spenat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksmör
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dltorrt vitt vin
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 200 gspenat- färsk

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor eller bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. 

  2. Fräs lök och vitlök i smör tills de mjuknat. Rör i crème fraiche och tillsätt vin och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 2–3 min.

  3. Vänd ner potatis och spenat i såsen och låt sjuda ytterligare i 2–3 min. Servera potatisen till exempelvis rökt eller grillad fisk.

Vad tyckte du om receptet?