Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pilgrimsmusslorna halstras snabbt i stekpannan, de ska bara få stekyta och bli varma.
Bondbönor: Peta ut bönorna ur skidorna. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Kyl i kallt vatten. Ta bort det yttersta skalet och koka dem ytterligare 1 minut. Kyl i kallt vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bönorna med citronskal, persilja, vitlök, olja och salt.
Vita bönor: Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och tillsätt vatten, citronsaft, smör och salt. Låt koka upp. Lägg i de färska bönorna och låt koka under lock ca 15 min. Kokta bönor kokas ca 2 min. Blanda i myntan.
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och krydda med salt. Stek dem i olja i het panna ca 30 sekunder på varje sida.
Låt de vita bönorna rinna av. Fördela dem på tallrikar. Lägg på musslorna och fördela bondbönorna runt om. Servera med bröd.