Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättrimmad skrei med picklade polkabetor

Recept på rimmad skrei eller torskrygg med polkabetor. Något rimmat, något picklat, något hett och något rosa. Den milda fisken trivs med färgstarka tillbehör. 

Lättrimmad skrei med picklade polkabetor
Lättrimmad skrei med picklade polkabetor
Lättrimmad skrei med picklade polkabetor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlsvart ris
  • 1 msksalt
  • 5 dlvatten
  • 250 gskreirygg- eller torskrygg
  • 50 gsmör
  • 2 msksoja- japansk

Picklade betor

  • 2polkabetor
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Wasabimajonnäs

  • 80 gspenat
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 tskwasabipasta

Garnering

  • ärtskott

Gör så här

  1. Ris: Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fisk: Blanda salt och vatten i en skål. Skär fisken i bitar och lägg i rimlagen ca 30 min.

  3. Betor: Skala och skär polkabetorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret lösts upp. Lägg betorna i lagen och låt ligga ca 20 min.

  4. Majonnäs: Mixa hälften av spenaten med majonnäsen och blanda med wasabi.

  5. Ta upp fisken och låt rinna av. Stek den i 1 msk av smöret ca 3 min på varje sida. Ta upp fisken och tillsätt resterande smör. Bryn smöret och tillsätt sojan.

  6. Fördela fiskbitarna på tallrikar och lägg resterande spenat vid sidan om. Ringla sojasmöret på fisken. Låt betorna rinna av och lägg några skivor på fisken. Spritsa på majonnäs och garnera med ärtskott. Servera med ris och resterande betor.

Vad tyckte du om receptet?