Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 38g
Kolhydrater: 49g
En fisk som först får ligga i rimlag blir härligt fast i konsistensen. Björn låter sin fisk rimma i saltlag (med 2 msk salt) över natten. Vi valde att snabbrimma i stället.
Borsta bort jord från rödbetorna och koka dem mjuka 30 min. Skala och skiva dem i 1/2 cm tjocka skivor.
Blanda vatten och salt. Skär fisken i fyra jämnstora bitar och lägg dem i rimlagen. Låt stå 15 min för tjocka bitar, 8 min för tunnare.
Sätt ugnen på 150°.
Ta upp fisken ur lagen, torka av den med hushållspapper. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör. Lägg fisken i formen och ugnsbaka 10–15 min (eller till innertemperatur 55°).
Smält 3 msk smör och häll i en skål. Tillsätt senap, kapris och rödbetsskivorna. Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv 1 msk skal och pressa ut saften. Tillsätt skal och saft till skålen. Skala och finriv pepparroten, tillsätt hälften till skålen. Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.
Servera fisken med rödbetor och potatis. Toppa med resterande pepparrot, citronskal och dill.