Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättrimmad sej med rotfruktspuré

När man rimmar fisken, lägger den i en saltlag en stund, blir den fastare i konsistensen.

Lättrimmad sej med rotfruktspuré
Lättrimmad sej med rotfruktspuré
Lättrimmad sej med rotfruktspuré
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 700 gsejfilé
  • peppar
  • 0,5citron- skivad

Lag

  • 1,5 msksalt
  • 5 dlvatten

Puré

  • 1 bitrotselleri- 150 g
  • 3palsternackor- 400 g
  • 4potatisar- 300 g
  • 2 msksmör
  • salt- peppar

Till servering

  • 250 gbroccolibuketter
  • 3 dlbelugalinser- kokta
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskolivolja
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär filéerna i portionsbitar. Lös saltet i det kalla vattnet och lägg ner fisken i lagen, låt ligga i cirka 20 minuter.

  2. Ta upp fisken och torka av den med hushållspapper. Peppra. Lägg den i en smord ugnsfast form. Lägg på citronskivorna. Tillaga i mitten av ugnen, cirka 15 minuter, tills innertemperaturen är 48-52 grader.

  3. Skala och skär rotselleri, palsternacka och potatis i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av kokvattnet, men spara en deciliter. Pressa rotfrukterna och vispa till en slät puré med lite av kokvattnet och smör. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera fisken med rotfruktspuré, lättkokta broccolibuketter och kokta belugalinser smaksatta med finrivet citronskal och olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: & styling: Christina Asplund

Recept från Mitt kök