Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel fiskrätt som lagas med få ingredienser och får mycket smak. Till vardags passar det med sej, ärter och kokt, mosad potatis. Med sej- eller torskrygg, potatispuré och sparris blir det en lättlagad fredagsrätt.
Sätt ugnen på 175°. Blanda 5 dl vatten och 1 msk salt. Lägg fiskbitarna i saltlagen och låt rimma i 10–15 min.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt ärterna när det är ca 1 min kvar av koktiden. Häll av vattnet och mosa potatis och ärter med en potatisstöt.
Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Tillaga fisken mitt i ugnen i ca 12 min tills den är vit och känns fast, ca 54° innertemperatur.
Repa bladen från salvian. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme. Lägg salvian i kastrullen och ta den åt sidan. Lägg upp potatiskross med ärter och fisk på tallrikar. Ös smöret över fisken. Servera med sallad och citronklyftor.