Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett klassiskt recept som serveras med potatis och gröna bönor eller gulerödder – morötter.
Vänd fiskfiléerna i saltet. Lägg dem på ett fat, täck över och ställ i kylskåpet 2 timmar. Koka upp vatten med skivad lök och lagerblad.
Såsen: Skala och skiva löken, skär fläsket i tärningar. Fräs löken mjuk och glansig i smör, lägg fläsket att steka med och öka värmen så att det får lite färg. Häll på vatten och smulad fiskbuljong och koka 2 minuter, rör i creme fraiche och smaksätt med vinäger, socker och öl. Red ev med maizena utrörd i lite vatten.
Skrapa av saltet från, den nu lättrimmade fisken och koka den sakta ca 5 minuter tills den är nätt och jämnt kokt och delar sig fint i lameller. Servera den med med löksåsen, kokt potatis och kokta grönsaker.