Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättrimmad fisk med löksås från Gudhjem

Ett klassiskt recept som serveras med potatis och gröna bönor eller gulerödder – morötter.

Lättrimmad fisk med löksås från Gudhjem
Lättrimmad fisk med löksås från Gudhjem
Lättrimmad fisk med löksås från Gudhjem

Ingredienser

  • 600 ghokifilé- eller annan vit fisk
  • 1 dlsalt- grovt
  • 1 lvatten- + lagerblad
  • 1lök

Löksås från Gudhjem

  • 2gula lökar
  • 1 msksmör- till stekning
  • 100 grökt fläsk- i tärningar
  • 1fiskbuljongtärning
  • 2 dlvatten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 mskvinäger
  • 2 tskströsocker
  • 1 dlöl
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Vänd fiskfiléerna i saltet. Lägg dem på ett fat, täck över och ställ i kylskåpet 2 timmar. Koka upp vatten med skivad lök och lagerblad.

  2. Såsen: Skala och skiva löken, skär fläsket i tärningar. Fräs löken mjuk och glansig i smör, lägg fläsket att steka med och öka värmen så att det får lite färg. Häll på vatten och smulad fiskbuljong och koka 2 minuter, rör i creme fraiche och smaksätt med vinäger, socker och öl. Red ev med maizena utrörd i lite vatten.

  3. Skrapa av saltet från, den nu lättrimmade fisken och koka den sakta ca 5 minuter tills den är nätt och jämnt kokt och delar sig fint i lameller. Servera den med med löksåsen, kokt potatis och kokta grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?