Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Abborren rimmas en kort stund för att få ett fastare fiskkött med god sälta. Fisken kan också grillas, använd då ett tätt galler.
Blanda vatten, salt och socker. Rör tills salt och socker lösts upp. Lägg i abborrfiléerna. Låt ligga ca 15 minuter.
Strimla baconet fint och knaperstek det i het panna. Lägg baconet på hushållspapper och låt svalna. Ställ stekpannan åt sidan.
Skär av blasten men inte ända ner på rödbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min, tills de är mjuka. Spola dem under kallt vatten och gnid av skalen. Skala eventuellt potatis och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten, lägg i morötterna efter 5 min och låt koka ytterligare ca 10 min.
Blanda eller mixa bacon med ost och gräslök, krydda med salt och peppar.
Lyft upp fisken ur saltlagen, torka den på hushållspapper. Hetta upp stekpannan. Lägg i smör och stek fiskfiléerna 1–3 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek.
Lägg upp rotfrukter på fyra tallrikar, droppa lite citronsaft och olivolja över. Lägg på fiskfilén och baconcrèmen. Garnera med salladsblad.