Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk lasagne med morot, salladslök och hasselnötter. Köp färska lasagneplattor och klipp dem i bitar med en sax. Lasagneplattorna får koka med i tomatsåsen och gräddningstiden blir därför kortare.
Skala och hacka morot, lök och vitlök. Fräs morot och lök i olja i ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs i ca 30 sek. Tillsätt de hela tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt de krossade tomaterna och vatten. Koka upp och sjud såsen under lock i ca 15 min.
Ansa och hacka salladslöken. Repa bladen från basilikan och hacka dem. Blanda ner salladslök, persilja, basilika och chiliflakes i såsen. Krydda med salt.
Sätt ugnen på 225°.
Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar och blanda ner dem i såsen. Koka i ca 5 min, rör om då och då.
Hacka nötterna. Varva grönsaksröran med nötter, ost och crème fraiche i en oljad ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen i 20–25 min.
Servera lasagnen med grönsallad toppad med riven parmesan och eventuellt rostade tomater.