Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne med morot, salladslök och hasselnötter. Köp färska lasagneplattor och klipp dem i bitar med en sax. Lasagneplattorna får koka med i tomatsåsen och gräddningstiden blir därför kortare.

Lättlagad vegetarisk lasagne Lättlagad vegetarisk lasagne Lättlagad vegetarisk lasagne
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 stormorot
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 1grönsaksbuljongtärning
  • 1tomater på burk- hela (400 g)
  • 1tomater på burk- krossade (400 g)
  • 1 dlvatten
  • 3salladslökar
  • 23basilikakvistar
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 krmsalt
  • 45lasagneplattor- färska
  • 1,5 dlhasselnötter- rostade
  • 34 dlost- riven
  • 1 dlcrème fraiche

Tillbehör

  • grönsallad
  • parmesanost- riven
  • evkörsbärstomater- rostade

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Fräs morot och lök i olja i ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs i ca 30 sek. Tillsätt de hela tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt de krossade tomaterna och vatten. Koka upp och sjud såsen under lock i ca 15 min.

  2. Ansa och hacka salladslöken. Repa bladen från basilikan och hacka dem. Blanda ner salladslök, persilja, basilika och chiliflakes i såsen. Krydda med salt.

  3. Sätt ugnen på 225°.

  4. Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar och blanda ner dem i såsen. Koka i ca 5 min, rör om då och då.

  5. Hacka nötterna. Varva grönsaksröran med nötter, ost och crème fraiche i en oljad ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen i 20–25 min.

  6. Servera lasagnen med grönsallad toppad med riven parmesan och eventuellt rostade tomater.

Vad tyckte du om receptet?