Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna ostkakan ljummen med en klick lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda saffran och kokande vatten i en kopp. Låt dra cirka 5 minuter.
Blanda ricotta och socker i en bunke, använd gärna elvisp. Blanda i grädden. Sila ner saffranvattnet genom finmaskig sil. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn.
Häll blandningen i en smord och djup järnpanna eller kakform.
Eventuellt skala och skär äpplen i tärningar. Blanda dem med socker och kanel. Fördela äppeltärningarna över ostsmeten. Ringla över smöret.
Grädda ostkakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka.
Recept från Mitt kök