Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad ostkaka med saffran och kaneläpplen

Servera gärna ostkakan ljummen med en klick lättvispad grädde.

Lättlagad ostkaka med saffran och kaneläpplen
Lättlagad ostkaka med saffran och kaneläpplen
Lättlagad ostkaka med saffran och kaneläpplen
Eva Hildén Smith

Fyllning

  • 1 pktsaffran- (0,5 g)
  • 4 mskvatten- hett
  • 3 askarricotta- cirka 750 g
  • 1,5 dlsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 dlgrädde
  • 4ägg
  • 2 mskmannagryn
  • smör- och ströbröd till pannan eller formen

Topping

  • 2äpplen
  • 3 mskströsocker
  • 2 tskkanel
  • 2 msksmör- smält

Till servering

  • 2 dlgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda saffran och kokande vatten i en kopp. Låt dra cirka 5 minuter.

  3. Blanda ricotta och socker i en bunke, använd gärna elvisp. Blanda i grädden. Sila ner saffranvattnet genom finmaskig sil. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn.

  4. Häll blandningen i en smord och djup järnpanna eller kakform.

  5. Eventuellt skala och skär äpplen i tärningar. Blanda dem med socker och kanel. Fördela äppeltärningarna över ostsmeten. Ringla över smöret.

  6. Grädda ostkakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök