Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtårta - enkelt recept på cheesecake med lax och kavring

Recept på enkel laxtårta på kavringsbotten. En lättlagad laxcheesecake lagad utan gelatin och den har en härligt krämig konsistens. Du kan använda laktosfritt smör, färskost och smetana i receptet. En perfekt laxtårta att laga till påsk, valborg och midsommar.

Laxtårta - enkelt recept på cheesecake med lax och kavring
Laxtårta - enkelt recept på cheesecake med lax och kavring
Laxtårta - enkelt recept på cheesecake med lax och kavring
Laxtårta - enkelt recept på cheesecake med lax Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 10 skivorkavring- (300 g)

Fyllning

  • 200 ggravad lax- i skivor
  • 300 gfärskost- light (11 %)
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlsmetana
  • 0,5citron
  • 2 mskröd stenbitsrom- gärna finkornig
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • 1 mskdill- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 dlsmetana
  • citronskivor
  • dillkvistar

Gör så här

  1.  Smält smöret. Mixa kavringen fint i matberedaren. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 20 min.

  2. Skär laxen i små tärningar. Vispa ihop färskost och smetana ca 30 sekunder, använd elvisp. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda i lax, citronskal, rom, gräslök och dill i ostsmeten. Krydda med salt och peppar. Lägg ostsmeten i formen och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 5 timmar.

  3. Bred smetana på cheesecaken och garnera med citronskivor och dill.

Vad tyckte du om receptet?