Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad lax i ugn. Svamp och lax är en lite ovanlig kombination – men god. Purjolök är perfekt till när det ska gå snabbt att laga. Den blir mild och mjäll när den tillagas i ugnen. Rätten får lagom syra av crème fraichen.
Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Krydda dem med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ansa purjolöken och skär den i bitar. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg på laxbitarna.
Ansa och skiva svampen. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
Lägg hälften av svampen i formen. Hacka dillen, ta undan lite till garnering. Rör ihop crème fraiche och dill. Bred crème fraichen över laxbitarna och strö över resterande svamp.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strö över den sparade dillen och servera med potatis och gärna sallad.