Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad kycklinggryta

Lättlagad kycklinggryta får karaktär av salta jordnötter och koriander. Men eftersom det är råvaror som vissa personer är lite känsliga för kan de bytas ut mot rostad mandel och persilja.

Lättlagad kycklinggrytaLättlagad kycklinggrytaLättlagad kycklinggryta
Foto: Zeina Mourtada

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära- färsk riven
  • 3 mskrapsolja
  • 2 tskcurry
  • 1 tskgaram masala
  • 12 tskchilipulver
  • 2 msktomatpuré
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1kycklingbuljong- tärning
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Garnering

  • jordnötter- salta
  • koriander- finhackad

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stekgryta tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min.

  2. Blanda ner kycklingen i grytan. Tillsätt curry, garam masala och chilipulver. Stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg. Rör i tomatpurén och stek ca 1 minut.

  3. Häll kokosmjölk och krossade tomater i grytan och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda utan lock ca 10 min, rör om med jämna mellanrum.

  4. Lägg lock på grytan och låt sjuda under lock 20–30 min, tills kycklingen är genomstekt. Toppa grytan med jordnötter och koriander och servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?