KÖKSTIPSET: Tillsätt mer buljong om vätskan kokar bort för mycket.
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagat recept på köttgryta med få ingredienser. Resultatet, av den långa tillagningstiden, blir en mör och smakrik gryta som passar perfekt till ris.
Skala och hacka lök och vitlök.
Torka av och bryn köttet i två omgångar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skölj ur pannan efter varje omgång med 1/2 dl vatten och lägg kött och sky i en gryta.
Tillsätt tomater, lök, vitlök, buljongtärningar och 2 dl vatten. Koka up och sjud sedan under lock 4-5 tim tills köttet är mört och lätt faller sönder.
Hacka persiljan och strö över grytan. Servera med ris.
KÖKSTIPSET: Tillsätt mer buljong om vätskan kokar bort för mycket.
Läs också: