Recept på fler goda grytor hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad gryta med skinka, potatis, sidfläsk, champinjoner och timjan. Inspirationen till den här grytan kommer från berömda boeuf Bourguignon, men här använder vi färsk skinka i stället för nötkött.
Sätt ugnen på 250° varmluft. Skär köttet i tärningar, 2 x 2 cm. Skär fläsket i tärningar. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och finhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Repa och hacka 1 msk timjan.
Stek köttet och hälften av fläsket i 1 msk olja i en stekgryta ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare ca 2 min. Rör i tomatpuré och smulad buljongtärning. Tillsätt 3 dl vatten, hackad timjan och 1 msk rödvinsvinäger. Låt koka upp och sjud grytan under lock ca 20 min.
Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga potatisklyftorna mitt i ugnen ca 15 min.
Stek resten av fläsket i 1 msk olja tillsammans med bönor och vitlök. Repa resten av timjanen och blanda med fläsk och bönor. Strö blandningen över grytan. Servera med klyftpotatis.
Recept på fler goda grytor hittar du här: