Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk gnocchigratäng. En superenkel tillagning med genvägar är skönt mitt i vardagen ibland.
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlöken i 2 msk olja i ca 3 min. Rör i tomatsåsen och låt såsen koka upp.
Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av dem i en sil och skölj lätt i vatten. Lägg gnocchin i en smord ugnssäker form.
Repa och grovhacka basilikan och rör ner den i tomatsåsen. Häll såsen över gnocchin.
Skiva mozzarellan och riv parmesanosten. Lägg mozzarellaosten i formen och strö över parmesan. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min tills gratängen fått fin färg.
Servera gratängen med sallad.
Läs också: