Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad fiskpanna med örter

Recept på lättlagad fiskgryta med färska örter. Tänk på att sjuda fisken, om den stormkokar faller fiskköttet lätt sönder.

Lättlagad fiskpanna med örter
Lättlagad fiskpanna med örter
Lättlagad fiskpanna med örter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé (MSC-märkt)- eller annan vit fisk
  • 400 grotselleri
  • 1gul lök
  • 200 gfärskost- med örter och vitlök (15 % fett)
  • 3 dlhavreris
  • 150 gsockerärter
  • 1 asksmörgåskrasse
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär sellerin i bitar. Skiva bitarna tunt. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja i en panna ca 2 min. Lägg i sellerin och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  2. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på sellerin i pannan. Lägg på fisken. Låt sjuda under lock ytterligare ca 5 min tills fisken är genomkokt.

  3. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.

  4. Klipp smörgåskrasse över fisk och selleri och servera med havreris och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?