Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad fiskgryta med färska örter. Tänk på att sjuda fisken, om den stormkokar faller fiskköttet lätt sönder.
Skala och skär sellerin i bitar. Skiva bitarna tunt. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja i en panna ca 2 min. Lägg i sellerin och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på sellerin i pannan. Lägg på fisken. Låt sjuda under lock ytterligare ca 5 min tills fisken är genomkokt.
Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
Klipp smörgåskrasse över fisk och selleri och servera med havreris och sockerärter.