Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färska syrliga hallon, len, vit chokladganache med lime och en knaprig, lite salt botten av digestivekex är helt enkelt en perfekt kombination. Det är en kyld paj som inte behöver någon ugn och är mycket enkel att laga. Pajen är mäktig och serveras bäst kall i smala bitar. Tänk på att den inte ska stå i solen eller för varmt vid servering. Den går även att frysa.
Krossa kexen tillsammans med sockret i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 20-22 cm i diameter. Häll smulorna i formen och tryck ut den i botten och en bit upp på kanten. Strö ut hallonen på bottnen.
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Tillsätt grädde och smör. Ställ skålen i mikron och värm på högsta effekt i 20 sek. Ta ut och blanda om. Gör samma sak upprepade gånger tills choklad och smör är helt smält.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal. Halvera och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i chokladsmeten. Häll chokladsmeten över hallonen och ställ in pajen i kylen i ca 4 tim tills den är fast. Pajen håller fint in kylen i ca 2 dagar. Rester kan frysas.