Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En chokladmousse i miniformat som man enkelt mixar ihop. Det jobbigaste i receptet är att diska mixerkannan, men tål den maskindisk blir det lätt som en plätt. Moussen behöver minst en timme i kyl för att hinna stelna.
Hacka chokladen grovt och lägg den i en mixerkanna. Koka upp 1 dl grädde och vatten. Häll blandningen i mixerkannan och mixa tills chokladen är smält. Tillsätt äggvitan och mixa ytterligare ca 5 sekunder
Häll moussen i små glas. Låt stelna i kyl ca 1 timme.
Stöt polkagrisarna i mortel eller krossa dem.
Vispa 1 dl grädde till ett fast skum. Garnera moussen med grädde och krossade polkagrisar.