Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad chokladmousse med polkagrisar

En chokladmousse i miniformat som man enkelt mixar ihop. Det jobbigaste i receptet är att diska mixerkannan, men tål den maskindisk blir det lätt som en plätt.  Moussen behöver minst en timme i kyl för att hinna stelna.

Lättlagad chokladmousse med polkagrisar
Lättlagad chokladmousse med polkagrisar
Lättlagad chokladmousse med polkagrisar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- (70 %)
  • 1 dlvispgrädde- + 1 dl
  • 0,5 dlvatten
  • 1äggvita
  • 10polkagrisar- äkta

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en mixerkanna. Koka upp 1 dl grädde och vatten. Häll blandningen i mixerkannan och mixa tills chokladen är smält. Tillsätt äggvitan och mixa ytterligare ca 5 sekunder

  2. Häll moussen i små glas. Låt stelna i kyl ca 1 timme.

  3. Stöt polkagrisarna i mortel eller krossa dem.

  4. Vispa 1 dl grädde till ett fast skum. Garnera moussen med grädde och krossade polkagrisar.

Vad tyckte du om receptet?