Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lätthalstrade laxspett på citronsallad

Det här är ett recept från kocken Alexandra Zazzi. 

Lätthalstrade laxspett på citronsallad
Lätthalstrade laxspett på citronsallad
Lätthalstrade laxspett på citronsallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 ggravad lax- i bit,färdigköpt
  • 8 stträspett
  • 1 dlsesamfrön

Salladen

  • 10 stfärskpotatisar- kokta, 8-10 st
  • 1 stcitron
  • 1 stgrapefrukt
  • 2 dlbabyspenat
  • 8 stkronärtskockshjärtan- grillade
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 2 mskolivolja- mild, god
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Laxspett: Skär fina rektanglar av fisken och trä på spetten. Rulla i sesamfrön. Snabbhalstra i het teflonpanna eller på grillen så att fisken får färg. Servera kall eller ljummen.

  2. Citronsallad: Skiva potatisen, skölj spenaten, strimla kronärtskockan och filea citronen och grapen, behåll saften från frukterna.

  3. Blanda ihop salladen.

  4. Blanda samman majonnäs, citron/grapesaft och olivolja, smaka av med salt och peppar. Rippla över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Välj helst mittbiten av laxen du ska grava, för den blir extra god. 

6-8 spett

Recept från Mitt kök