Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättgravad marinerad lax

Ingefära och citron ger laxen en frisk och god smak.

Lättgravad marinerad lax
Lättgravad marinerad lax
Lättgravad marinerad lax
Foto: Ulrika Pousette

Lättgravad marinerad lax

  • 500 glaxfilé- med skinn (fryst 3 dygn)
  • 4 tskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 1 bitingefära- (ca 40 g)
  • 1citron- rivet skal + 2 msk saft
  • 2 mskvit balsamvinäger
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dillkvistar
  • skivoringefära
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på en bricka. Blanda ihop socker och salt. Strö blandningen över laxskivorna och låt laxen grava i rumstemperatur ca 1 timme.

  2. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna på laxen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal, citronsaft, vinäger och peppar. Häll blandningen över laxen och marinera ytterligare i kylen ca 1 timme.

  3. Lägg laxen på ett serveringsfat. Garnera med dillkvistar, ingefärsskivor och rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?