Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ingefära och citron ger laxen en frisk och god smak.
Ta bort eventuella ben från laxen. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på en bricka. Blanda ihop socker och salt. Strö blandningen över laxskivorna och låt laxen grava i rumstemperatur ca 1 timme.
Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna på laxen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal, citronsaft, vinäger och peppar. Häll blandningen över laxen och marinera ytterligare i kylen ca 1 timme.
Lägg laxen på ett serveringsfat. Garnera med dillkvistar, ingefärsskivor och rivet citronskal.