Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättgravad grillad lax

Det går även att tillaga laxen i ugn i 175 grader 15-20 min.

Lättgravad grillad lax
Lättgravad grillad lax
Lättgravad grillad lax
Lättgravad grillad lax Foto: Per Ranung

Lättgravad grillad lax

  • 1,5 kglaxfilé- med skinn
  • 0,5 dlflingsalt- eller 2 msk vanlig salt
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 1 knippasalladslök- (70 g)

Gör så här

  1. Mortla saltet. Blanda ihop socker och salt. Ansa och finstrimla salladslöken.

  2. Gnid in laxens ovan- och undersida med salt och socker. Strö över löken. Lägg laxen i en plastpåse. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, tills salt- och sockerblandningen smält.

  3. Lägg laxen med skinnet ner på dubbla ark aluminiumfolie. Lägg den på grillgallret. Sätt på locket och grilla indirekt 15–20 min, beroende på tjocklek, tills innertemperaturen är 54 grader.

Vad tyckte du om receptet?