Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättgratinerade vårprimörer till grillad biff

Recept på lättgratinerade vårprimörer till grillad biff.

Lättgratinerade vårprimörer till grillad biffLättgratinerade vårprimörer till grillad biffLättgratinerade vårprimörer till grillad biff

Ingredienser

  • 4marmorerade biffar- (á 150 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Vårprimörer

  • 300 gfärskpotatis
  • 1 knippavit sparris- späd (250 g)
  • 1 knippagrön sparris- späd (250 g)
  • 1 knipparädisor

Sås

  • 2,5 dlmellangrädde
  • 350 ggetost
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sås: Koka ihop grädden till 2 dl. Skär bort kanten på 200 g getost. Smula osten och vispa ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen, lägg ner den i det kokande vattnet. Sjud ca 15 minuter.

  3. Skala försiktigt den vita sparrisen med potatiskalare. Låt gärna sparrisen ligga ner mot bänken eller handleden när du skalar, så bryts den inte så lätt.

  4. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull, förväll först den vita sparrisen 5-8 minuter, ta upp med hålslev och förväll den gröna sparrisen 3-5 minuter.

  5. Ansa rädisorna och förväll dem 1 minut. Blanda grönsakerna i en gratängform och ringla över knappt hälften av såsen. Smula över resten av getosten.

  6. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Sätt in fatet med grönsaker, högt upp, strax under det glödande elementet och gratinera 5-8 minuter. Garnera med timjan.

  7. Hetta under tiden upp en grillpanna eller utegrillen. Olja köttet lätt, salta och peppra. Grilla 2-3 minuter på var sida.

  8. Servera köttet med de gratinerade vårprimörerna och resten av den krämiga getostsåsen.

Vad tyckte du om receptet?