Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med passionsfrukt – recept

Recept på underbart god lättfryst cheesecake med passionsfrukt. Cheesecakesmeten ska vara rumstempererad innan du rör ner smält gelatin, annars kan det bli klumpar.

Cheesecake med passionsfrukt – recept
Cheesecake med passionsfrukt – recept
Cheesecake med passionsfrukt – recept
Foto: Eva Hilden Smith

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 300 gMaryland cookies- original

Fyllning

  • 6gelatinblad
  • 200 gchoklad- vit
  • 2 dlvispgrädde
  • 400 gfärskost- naturell
  • 5 dlyoghurt- rysk eller grekisk
  • 1,5 dlpassionsfruktscurd- utan kärnor, se recept

Garnering

  • 1 dlpassionsfruktssirap- se recept

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen fint i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en slät blandning. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 min. Rör ihop till en slät smet.

  3. Rör färskosten mjuk. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Blanda i curd och choklad.

  4. Värm lite av färskostsmeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Blanda med resten av smeten. Häll den i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen 4–5 timmar. Ställ formen i frysen ca 1 timme före servering.

  5. Garnera cheesecaken med passionsfruktssirap.

Vad tyckte du om receptet?