Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart god lättfryst cheesecake med passionsfrukt. Cheesecakesmeten ska vara rumstempererad innan du rör ner smält gelatin, annars kan det bli klumpar.
Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen fint i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en slät blandning. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 min. Rör ihop till en slät smet.
Rör färskosten mjuk. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Blanda i curd och choklad.
Värm lite av färskostsmeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Blanda med resten av smeten. Häll den i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen 4–5 timmar. Ställ formen i frysen ca 1 timme före servering.
Garnera cheesecaken med passionsfruktssirap.