Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Lättfrusen och försvinnande god. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt. Är du ”rädd” för gelatin så gör den utan och servera härligheten lagom halvfrusen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.
Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ner philadelphiaosten. 4.Vispa grädden i en skål för sig och vänd ner den i äggsmeten.
Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl om du ska ha den i frysen ett tag så att den inte tar smak av annat!
Ta ut och dekorera tårtan med bär, och temperera den en timme i kylen eller 45 min i rumstemperatur.