Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättfrusen jordgubbsgazpacho

Gazpacho är egentligen en spansk grönsakssoppa som serveras väl kyld med isbitar. Namnet har inspirerat till den här svalkande soppan som ska stå en stund i frysen före servering och nästan bli som en lös sorbet.

Lättfrusen jordgubbsgazpacho
Lättfrusen jordgubbsgazpacho
Lättfrusen jordgubbsgazpacho
Ove Lindfors

Sockerlag

  • 1 stvaniljstång
  • 3,5 dldessertvin- sött, av Sauternestyp
  • 2 ststjärnanis
  • 12 dljordgubbar

Till servering

  • bär- blandade

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången. Tillsätt halva mängden vin och stjärnanisen. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.

  2. Ta kastrullen från värmen, häll i resten av vinet och låt lagen kallna. Plocka upp vaniljstången och stjärnanisen.

  3. Mixa jordgubbarna tillsammans med den kalla lagen till en slät soppa.

  4. Häll upp soppan i en skål och ställ i frysen cirka 2 timmar. Soppan blir då lite tjockare och isig, som en lös sorbet. Rör om ett par gången under tiden. Om soppan ska tillagas i god tid, förvara den i kylen och frys den de två sista timmarna före servering.

  5. Häll upp gazpachon i skålar och toppa med blandade bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök