Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättbakade hallonrutor med smuldeg

Baka saftiga hallonrutor med knaprig smuldeg på toppen. Du kan byta ut muscovadosocker mot kokossocker, eller använda vanligt strösocker. 

Lättbakade hallonrutor med smuldegLättbakade hallonrutor med smuldegLättbakade hallonrutor med smuldeg
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 5 dlhavregryn
  • 3,5 dlkakmjöl- med bakpulver (210 g)
  • 2,5 dlljust muscovadosocker
  • 200 gsmör

Fyllning

  • 0,5 lhallon- färska
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljpulver- eller 2 tsk rivet citronskal
  • 1,5 dlhallonsylt- fast, eller marmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa havregryn, mjöl och socker i en matberedare . Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.

  2. Tryck ut 2/3 av smuldegen i botten på en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Strö över hallonen blandade med socker och vaniljpulver eller citronskal. Klicka över sylten lite här och där mellan bären. Smula över resten av degen.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna och skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?