Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lakrits i såväl kaka som frosting och på toppen. För den som älskar smaken är det här rena drömmen.
Lakritsmuffins: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
Häll mjölken i det smälta smöret. Sikta vetemjölet, bakpulver och lakrits. Häll i smör- och mjölkblandningen i smeten och vänd sedan i de torra ingredienserna.
Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna några minuter i plåten. Lyft sedan över dem till ett galler och låt svalna helt.
Lakritsfrosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker, vispa i färskost och lakritsgranulat eller lakritspulver.
Fyll frostingen i en spritspåse med tyll, spritsa på muffinsen.
Garnera muffinsen med lakritsgodis.
Recept från Mitt kök