Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättbakade cupcakes med lakritsgodis

Lakrits i såväl kaka som frosting och på toppen. För den som älskar smaken är det här rena drömmen.

Lättbakade cupcakes med lakritsgodis
Lättbakade cupcakes med lakritsgodis
Lättbakade cupcakes med lakritsgodis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lakritsmuffins

  • 100 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 msklakritsgranulat- eller 2 msk lakritspulver

Lakritsfrosting

  • 65 gsmör- mjukt
  • 5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 100 gfärskost- till exempel Philadelphiaost
  • 1 msklakritsgranulat- eller 2 msk lakritspulver

Till garnering

  • 12 bitarlakrits- mjuka lakritsgodis eller runda Djúpurkulor, isländsk chokladdoppad

Gör så här

  1. Lakritsmuffins: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.

  3. Häll mjölken i det smälta smöret. Sikta vetemjölet, bakpulver och lakrits. Häll i smör- och mjölkblandningen i smeten och vänd sedan i de torra ingredienserna.

  4. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna några minuter i plåten. Lyft sedan över dem till ett galler och låt svalna helt.

  5. Lakritsfrosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker, vispa i färskost och lakritsgranulat eller lakritspulver.

  6. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll, spritsa på muffinsen.

  7. Garnera muffinsen med lakritsgodis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök