Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättbakad kavring

Lättbakad kavring
Lättbakad kavring
Lättbakad kavring
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 flaskaporter- , 33 cl
  • 2 dlbrödsirap
  • 2 dlfilmjölk
  • 50 gjäst för söta degar
  • 2 mskbrödkryddor- malda
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 15 dlsurdeg- cirka mörkt lantbrödsmjöl med
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm porter och sirap i en kastrull till 37 grader. Tillsätt filmjölken och rör om.

  2. Smula jästen i köksmaskinens ­degbunke med degkroken monterad. Tillsätt degvätskan och rör om tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt brödkryddor, smör i klickar och nästan allt mjöl. Arbeta degen i köksmaskinen cirka 10 minuter. Tillsätt saltet på slutet.

  4. Strö över lite mjöl, lägg över en ­bakduk och låt degen jäsa 1 timme.

  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma till två bröd som läggs i smorda, avlånga bakformar, cirka 1 1/2 liter. Låt ­bröden jäsa 40 minuter.

  6. Täck formarna med dubbelt ­aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Ta bort folien. Låt bröden få mörk färg.

  7. Låt bröden kallna på bakgaller med brödformarna över. Skär tunna ­skivor av brödet vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök