Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 225 grader. Värm porter och sirap i en kastrull till 37 grader. Tillsätt filmjölken och rör om.
Smula jästen i köksmaskinens degbunke med degkroken monterad. Tillsätt degvätskan och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt brödkryddor, smör i klickar och nästan allt mjöl. Arbeta degen i köksmaskinen cirka 10 minuter. Tillsätt saltet på slutet.
Strö över lite mjöl, lägg över en bakduk och låt degen jäsa 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma till två bröd som läggs i smorda, avlånga bakformar, cirka 1 1/2 liter. Låt bröden jäsa 40 minuter.
Täck formarna med dubbelt aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Ta bort folien. Låt bröden få mörk färg.
Låt bröden kallna på bakgaller med brödformarna över. Skär tunna skivor av brödet vid serveringen.
Recept från Mitt kök