Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättbakad filmjölkslimpa med frukt och pumpakärnor

Ett av de snabbaste och godaste bröden bakar du lätt och smidigt med filmjölk och bikarbonat. Brödet kan varieras med torkade frukter och bär, nötter och frön eller baka det bara som det är.

Lättbakad filmjölkslimpa med frukt och pumpakärnorLättbakad filmjölkslimpa med frukt och pumpakärnorLättbakad filmjölkslimpa med frukt och pumpakärnor
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 3aprikoser- torkade, eller katrinplommon
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1,5 dlrågsikt
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1 tskflingsalt
  • 4,5 dlfilmjölk
  • 1,5 dlbaksirap- mörk
  • 0,75 dltranbär- torkade
  • 4 mskpumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka aprikoserna.

  2. Blanda vetemjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en köksmaskin monterad med degkrok. Tillsätt filmjölk och sirap och arbeta ihop till en deg. Vänd i aprikoser, tranbär och pumpakärnor.

  3. Häll degen i avlång form, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt det kallna på galler utan bakduk.

Vad tyckte du om receptet?