Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läskande melongazpacho

Det här är en riktigt läskande soppa, som gjord för heta sommardagar eller ljumma kvällar. Dubbel succé blir det om du serverar soppan i det urgröpta melonskalet.

4–6 portioner

Läskande melongazpacho
Läskande melongazpacho
Läskande melongazpacho
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgvattenmelonkött
  • 1 stgurka
  • 2 strödlökar
  • 1 ströd chili
  • 3 mskgrönsaksfond
  • skal- rivet av 1 tvättad limefrukt
  • 2lime- pressad saft
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 3 mskkoriander- hackad färsk
  • tabasco
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort kärnorna och skär melonköttet i mindre bitar. Om melonen har mycket kärnor är det enklast att passera melonköttet genom en sil.

  2. Skala gurkan och hacka den och löken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar lite slarvigt så att en del av kärnorna behålls, det ger lite sting i smaken. Hacka chiliköttet.

  3. Mixa melon, grönsakshack, fond, lime, ingefära och koriander till en slät soppa. Smaka av med tabasco och salt, soppan får gärna vara lite stark. Låt soppan stå kallt minst 2 timmar, men helst över natten. Servera den väl kyld med några isbitar och garnera med chili och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök