Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att göra saft på fläderblommorna är enkelt, underbart gott och läskande. Saften är även perfekt att använda som smaksättare.
Lägg de nyplockade klasarna i en stor rostfri bunke eller hink. Tvätta citronerna noga och skär dem i tunna skivor. Lägg citronskivorna över blomklasarna.
Koka upp vattnet och rör ner strösocker och citronsyra, rör så att sockret löser sig. Häll det kokheta vattnet över blomklasarna. Låt det svalna i rumstemperatur, täck sedan och låt stå svalt i 3–4 dygn.
Sila saften och häll den i rengjorda flaskor. Förvara saften i kylskåp eller frys den för lång hållbarhet.