Hittar du inte lasagnettepasta går det lika bra med t ex pastafjärilar.
Klassisk lasagne
Lättlagad vegetarisk lasagne
Läs mer:
8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsk salsiccia finns som färs eller korv. Används salsicciakorv ska den snittas på längden och sedan plockas inkråmet ut. Lasagnetten kan göras i förväg och tas med. Eller så kan man göra i ordning såserna i förväg. Packa såserna, samt pastan varför sig. På plats kokar du pastan och gör sedan klar lasagnetten.
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek salsicciafärsen 2–3 min. Rör i lök och vitlök och stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano och socker och låt sjuda 15 min. Krydda med salt och peppar och rör i basilika.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under fortsatt vispning. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Låt rinna av. Blanda pastan med salsicciasåsen. Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll över hälften av bechamelsåsen och strö på 2 dl ost. Lägg på resten av pastan och häll över resterande bechamelsås. Toppa med 2 dl ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min tills osten är gyllene. Garnera med basilika.
Hittar du inte lasagnettepasta går det lika bra med t ex pastafjärilar.
Klassisk lasagne
Lättlagad vegetarisk lasagne
Läs mer:
8 trendiga rätter som alla pratar om just nu