Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagnemuffins med långkål och nötter


Efter jul kanske det finns långkål kvar till dessa små vegetariska lasagne-bakelser. Annars går det fint att använda fryst, förvälld grönkål och bara fräsa upp den i smör för att sedan låta den koka ihop med lite grädde.

Lasagnemuffins med långkål och nötter
Lasagnemuffins med långkål och nötter
Lasagnemuffins med långkål och nötter

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 3 dlgrönkål- (fryst förvälld tinas, fräses i smör och kokas ihop med lite grädde)
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade hackade
  • 0,5 dlvalnötter
  • salt- svartpeppar
  • 34lasagneplattor
  • 2 dllagrad ost- riven

Gör så här

  1. Blanda långkålen med grädde, hackade hasselnötter och valnötter i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Smörj muffinsformar i silikon, 4-6 stycken. Varva långkål med brutna bitar av lasagneplattorna i formarna. Toppa med ost.

  3. Sätt in muffinsformarna i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt stå någon minut. Tryck upp lasagnepuckarna underifrån. Servera med sallad av strimlad grönkål och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök