Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagnegratäng med squash och kassler

Riven squash gör denna gratäng saftig och god.

Lasagnegratäng med squash och kasslerLasagnegratäng med squash och kasslerLasagnegratäng med squash och kassler
Lasagnegratäng med squash och kassler Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 gkassler- finstrimlad
  • 1squash- (ca 350 g)
  • 1 tsksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- mald
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlmellanmjölk
  • 1 burkpasserade tomater- (400 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5röd spansk peppar- finhackad eller 1/2 krm cayennepeppar
  • 12lasagneplattor- torkade
  • 3 msklagrad ost- riven

Tillbehör

  • 4tomater
  • 1gul lök
  • solrosskott- eller någon färsk kryddört

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Riv squashen grovt.

  3. Skär bort det synliga fettet och finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i smöret. Pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen sjuda några minuter.

  4. Blanda passerade tomater med salt och röd spansk peppar.

  5. Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås med i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö till sist över riven ost.

  6. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.

  7. Skär tomater och lök till en sallad. Toppa salladen med solrosskott eller någon kryddört.

Vad tyckte du om receptet?