Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagad vegetarisk lasagne på färska lasagneplattor. Zucchinin behöver inte tillagas först om den hyvlas tunt med till exempel en osthyvel.
Media laddas
Sätt ugnen på 225°. Ansa och hyvla zucchinin i tunna remsor på längden med en osthyvel. Skala och pressa över vitlöken. Blanda zucchinin med olja och 1/2 tsk salt.
Vispa ihop crème fraiche, mjölk och majsstärkelse. Krydda med oregano, 1 tsk salt och peppar. Smula i hälften av fetaosten.
Varva lasagneplattor, zucchini och sås i en smord ugnssäker form, översta lagret ska vara sås. Smula över resterande fetaost blandad med den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen 25–30 min.