Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrik vegetarisk lasagne med spenat och ricotta. Spenaten behöver inte tina. Recept av Christina Asplund.
Skala och hacka lök, vitlök, morötter, rotselleri och urkärnad chili i matberedaren med kniven monterad. Fräs hacket tillsammans med sojafärs i olja i en gryta tills löken blivit glansig, cirka 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond, vatten och svampsoja. Låt koka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och basilika. Det ska vara mycket smak och sälta i tomat och färsröran.
Varva tomat-och färsröra, lasagneplattor, spenat, ricotta i en smord form. Avsluta med tomat och färsröra. Strö över riven osten och grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Servera med blandad grönsallad.
Recept från Mitt kök