Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med vegofärs, spenat och ricotta

Smakrik vegetarisk lasagne med spenat och ricotta. Spenaten behöver inte tina. Recept av Christina Asplund.

Lasagne med vegofärs, spenat och ricottaLasagne med vegofärs, spenat och ricottaLasagne med vegofärs, spenat och ricotta
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 1rotselleri- 100 g
  • 1röd chili
  • 400 gsojafärs- fryst
  • 0,5 dlolivolja
  • 500 gkrossade tomater
  • 2 msktomatpuré
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 3 dlvatten
  • 1 tsksvampsoja
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 mskbasilika- hackad
  • 9lasagneplattor
  • 400 gbladspenat- styckfryst
  • 500 gricotta
  • 2 dllagrad ost- riven

Servera med

  • grönsallad- blandad
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morötter, rotselleri och urkärnad chili i matberedaren med kniven monterad. Fräs hacket tillsammans med sojafärs i olja i en gryta tills löken blivit glansig, cirka 5 minuter.

  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond, vatten och svampsoja. Låt koka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och basilika. Det ska vara mycket smak och sälta i tomat och färsröran.

  3. Varva tomat-och färsröra, lasagneplattor, spenat, ricotta i en smord form. Avsluta med tomat och färsröra. Strö över riven osten och grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Servera med blandad grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök