Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här lasagnen får mustig och jättegod smak av salsiccia, shiitake, rosmarin och muskot. Lägg märke till att det ska vara rå salsiccia, leta i lite större livsmedelsbutiker.
Börja med ostsåsen. Smält margarin eller smör i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör så att det blandas.
Späd med mjölken, lite i taget. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Hacka löken och pressa vitlöken. Skär ett snitt i korvarna och gröp ur innehållet.
Fräs lök, vitlök och salsiccia i en stekpanna, lite i taget. Lägg över alltsammans i en kastrull.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, rosmarin, timjan, muskot, salt och peppar. Låt såsen småputtra i 10 minuter.
Dela shiitaken en gång och stek dem hastigt på hög värme i en stekpanna, lite i taget. Salta och peppra.
Varva ostsås, salsicciasås, shiitake och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med ostsås. Avsluta med att strö på riven ost.
Gratinera lasagnen i 225 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en gaffel om lasagneplattorna är mjuka.
Servera lasagnen med en sallad.
Recept från Mitt kök