Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med salsiccia och shiitake

Den här lasagnen får mustig och jättegod smak av salsiccia, shiitake, rosmarin och muskot. Lägg märke till att det ska vara rå salsiccia, leta i lite större livsmedelsbutiker.

Lasagne med salsiccia och shiitake
Lasagne med salsiccia och shiitake
Lasagne med salsiccia och shiitake
Åsa Dahlgren

Ostsås

  • 50 gmargarin- eller smör
  • 4 mskvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • 100 gvästerbottensost- riven eller annan lagrad ost
  • salt
  • peppar

Salsicciasås

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 300 gsalsiccia-
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1 dlkrossade tomater
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 tskrosmarin
  • 1 tsktimjan
  • 1 krmmuskot
  • salt
  • peppar
  • 200 gshiitakesvamp- eller annan liknande tex ostronskivling
  • margarin- eller smör att steka i
  • salt
  • peppar
  • 200 glasagneplattor- färska
  • 50 gvästerbottensost- eller annan lagrad ost

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Börja med ostsåsen. Smält margarin eller smör i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör så att det blandas.

  2. Späd med mjölken, lite i taget. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

  3. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär ett snitt i korvarna och gröp ur innehållet.

  4. Fräs lök, vitlök och salsiccia i en stekpanna, lite i taget. Lägg över alltsammans i en kastrull.

  5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, rosmarin, timjan, muskot, salt och peppar. Låt såsen småputtra i 10 minuter.

  6. Dela shiitaken en gång och stek dem hastigt på hög värme i en stekpanna, lite i taget. Salta och peppra.

  7. Varva ostsås, salsicciasås, shiitake och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med ostsås. Avsluta med att strö på riven ost.

  8. Gratinera lasagnen i 225 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en gaffel om lasagneplattorna är mjuka.

  9. Servera lasagnen med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök