Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med salsiccia 
och aubergine

Smaskig lasagne med lite extra hetta från salsiccia:n.

Lasagne med salsiccia 
och aubergine
Lasagne med salsiccia 
och aubergine
Lasagne med salsiccia 
och aubergine
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 gsalsiccia
  • smör
  • 12lasagneplattor- gärna gröna
  • 1mozzarella
  • 3 dlparmesan- riven
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1aubergine
  • 1röd paprika
  • olivolja
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 mskkycklingfond
  • 2 tskoregano
  • 1 krmchiliflakes
  • flingsalt
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • flingsalt- och nymald peppar

Gör så här

  1. Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Fräs i lite smör.

  2. Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fintärna aubergine och paprika. Fräs några minuter i olivolja. Tillsätt tomater, fond, oregano och chili. Koka under lock 15-20 minuter. Blanda i korven. Smaka av med salt.

  3. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, tomatsås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av parmesanosten.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök