Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaskig lasagne med lite extra hetta från salsiccia:n.
Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Fräs i lite smör.
Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fintärna aubergine och paprika. Fräs några minuter i olivolja. Tillsätt tomater, fond, oregano och chili. Koka under lock 15-20 minuter. Blanda i korven. Smaka av med salt.
Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, tomatsås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av parmesanosten.
Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök