Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème passar även bra i matlådan, om det blir något över. Den soltorkade tomatcrèmen har en kraftig smak av tomat och ger lasagnen rejäl skjuts både smak- och färgmässigt.

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrèmeLasagne med rökt kalkon och tomatcrèmeLasagne med rökt kalkon och tomatcrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 glasagneplattor- färska
  • 300 gkalkonbröst- rökt, i tunna skivor
  • 100 gparmesan
  • 1 krukabasilika
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 7 dlmjölk
  • 1 burksoltorkad tomatcrème- (140 g, Zeta)
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 150 gsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanosten. Repa bladen från basilikan.

  2. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör i hälften av parmesanosten.

  3. Varva lasagneplattor, kalkon, basilika, tomatcrème och sås i en ugnssäker form. Låt det översta lagret vara plattor och sås. Strö över den sparade osten.

  4. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera lasagnen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk lasagne hittar du här: