Recept på klassisk lasagne hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 45g
Kolhydrater: 33g
Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème passar även bra i matlådan, om det blir något över. Den soltorkade tomatcrèmen har en kraftig smak av tomat och ger lasagnen rejäl skjuts både smak- och färgmässigt.
Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanosten. Repa bladen från basilikan.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör i hälften av parmesanosten.
Varva lasagneplattor, kalkon, basilika, tomatcrème och sås i en ugnssäker form. Låt det översta lagret vara plattor och sås. Strö över den sparade osten.
Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera lasagnen med sallad.
Recept på klassisk lasagne hittar du här: